Події
17 травня 2018
Суд арештував керівника «РИА Новости Украина»
Таке рішення виніс суддя Ярослав Мусулевський.
news-image

Херсонський міський суд арештував на 2 місяці керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, підозрюваного у державній зраді.

Таке рішення виніс суддя Ярослав Мусулевський, інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

"Клопотання прокурора задовольнити. Обрати мірою запобіжного заходу тримання під вартою без визначення розміру застави до 13 липня ", - сказав суддя.

Прокурор клопотав про арешт Вишинського, аргументуючи тим, що при обранні іншого запобіжного заходу керівник "РИА Новости Украина" може спотворювати чи знищувати докази у справі або переховуватись від слідства.

 Він зазначив, що у Вишинського є два паспорти – громадянина України і громадянина Росії, а також зачитав назви проросійських статей на сайті "РИА Новости Украина". 

Прокурор наполягав, що запобіжні заходи у вигляді особистого зобов’язання, поруки чи застави не можуть бути застосовані до осіб, які підозрюються у державній зраді.

Вишинський на суді клопотав про те, щоб говорити російською.

Він визнав, що має російський паспорт.

"У мене два паспорти – український і російський", - сказав керівник "РИА Новости Украина".

На запитання судді, чи є якісь обставини, які суду варто врахувати при обранні міри запобіжного заходу, Вишинський сказав: "Я одружений і кохаю свою дружину. Це важливо для мене і, мабуть, важливо для справи".  

А справу проти нього назвав "тиском на свободу слова в Україні".

Він також наполягав, що фото статей з сайту "РИА Новости Украина", які демонстрували у суді, не є думкою редакції, бо розміщені у рубриці точка зору і всі мають свого автора.

"Ми чітко задекларували читачу, що це не думка редакції", - сказав Вишинський.

Він також наполягав, що до його видання не було претензій щодо порушення журналістських стандартів за 4 роки його роботи. 

Читайте також: Суд знову наказав повернути Насірову паспорт та продовжив його обов'язки