Події
18 травня 2018
NASA планує влітку запустити космічний зонд для вивчення Сонця
Дві майбутні місії, заплановані на 2018 і 2020 роки, як очікується, наблизяться до Сонця ближче, ніж будь-коли раніше.
news-image

Національне космічне агентство США (NASA) планує влітку нинішнього року запустити космічний зонд для вивчення Сонця – Parker Solar Probe.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Як повідомляється на сайті агентства, дві майбутні місії, заплановані на 2018 і 2020 роки, як очікується, наблизяться до Сонця ближче, ніж будь-коли раніше.

«Наша мета полягає в тому, щоб зрозуміти, як працює Сонце, і як воно впливає на космічну ситуацію з точки зору передбачуваності», – зазначив представник NASA Кріс Сір.

У NASA наголошують, що всебічне вивчення Сонця має важливі наслідки, зокрема, для вивчення впливу енергії Сонця на Землю. Раніше американське космічне агентство запрошувало людей з усього світу безкоштовно подати їхні імена для розміщення на мікрочипі на борту історичної місії Parker Solar Probe. Як повідомляв УНІАН, NASA відправить у 2020 році на Марс невеликий вертоліт, який буде базуватися на марсоході наступного покоління.  Дистанційно керований вертоліт Mars Helicopter, спроектований для польотів в розрідженій атмосфері «Червоної планети», важить 1,8 кг і розміром з невеликий м'яч.


Читайте також: Українці переходять з готівки на картки, — НБУ
Читайте також: У Києві завтра без опадів, температура до +25°