Події
18 травня 2018
Французькі режисери просять Макрона посприяти звільненню Сенцова
У заяві вказується, що Сенцов є рішучою людиною, готовий йти до кінця, а сама ситуація є ще більш небезпечною, оскільки його здоров’я вже погіршується.
news-image

Асоціація режисерів Франції (SFR) оприлюднили заяву, в якій просить президента країни Еммануеля Макрона підняти питання про звільнення українського режисера Олега Сенцова, незаконно утримуваного в російській в’язниці, під час зустрічі в кінці місяця з Путіним, пише «Є!» з посиланням на Інформатор.

Текст заяви оприлюднений на сайті асоціації.

“Не дозвольмо нашому колезі вмерти в байдужості. Ми вимагаємо його звільнення”, – йдеться в заклику.

У заяві вказується, що Сенцов є рішучою людиною, готовий йти до кінця, а сама ситуація є ще більш небезпечною, оскільки його здоров’я вже погіршується.

“Крім того, ми просимо президента Французької Республіки клопотати перед Володимиром Путіним, щоб Сенцов був звільнений щонайшвидше”, – вказано в заклику.
“Як і у випадку з російський режисером Кирилом Серебренніковим, який перебуває під домашнім арештом, ми можемо тільки зробити гіркий висновок про стан цензури та репресій в Росії сьогодні”, – написали французькі кіномитці та закликали всіх, причетних до кінематографу, проявити солідарність.

Як повідомлялося раніше, у Берліні під посольством РФ влаштували пікет на підтримку Сенцова.

Читайте також:Російський адвокат пояснив, що змушує Путіна йти на поступки Україні