Політика
12 лютого 2015
Савченко ніхто просто так не відпустить, - Пушков
Як заявив голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков, механізму автоматичного звільнення Савченко не існує.
news-image

За його словами, інформація по Савченко «вимагає підтвердження, оскільки це високоемоційний тема».

Як я розумію, якщо Порошенко зробив таку заяву, перебуваючи в Мінську, мабуть, йому було важливо послати сигнал до Києва, що він чогось досяг щодо долі Савченко, - припустив Пушков.

Він каже, що Савченко «висунуті дуже серйозні звинувачення, і, щоб вони були зняті, слідчі органи повинні прийти до того, що ці звинувачення недостатньо обгрунтовані, або має відбутися суд, який прийме рішення про її невинність».

«Автоматичного механізму звільнення людини, обвинуваченого у співучасті у вбивстві, в цьому випадку російського журналіста, не існує», - підкреслив російський політик.

Читайте також: Савченко буде звільнена - Порошенко

Пушков додав, що доля Савченко може стати предметом додаткових переговорів. У зв'язку з цим він не виключив, що в ході цих переговорів будуть досягнуті домовленості, що в Савченко будуть допущені міжнародні спостерігачі або представники якихось держав.

«Але змусити Росію відмовитися від дій, прийнятих для правової держави, практично неможливо», - зазначив представник Росії. Тому будемо сподіватися, що ця проблема не стане тим чинником, який зірве виконання мінських угод, - додав він.