Політика
19 травня 2018
Президент підписав указ про остаточне припинення участі України у статутних органах СНД
2 травня на засіданні РНБО Порошенко заявив, що Україна припинить свою участь в координаційних органах СНД і доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну підготувати відповідні пропозиції щодо відкликання українських представників.
news-image

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про остаточне припинення участі України у роботі статутних органів Співдружності незалежних держав (СНД). Як повідомили УНІАН у прес-службі президента України, про це глава держави заявив під час виступу у Вінниці на урочистостях з нагоди Дня Європи.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

«І сьогодні ми зробили все можливе, щоб перетнути рубікон, повертаючись до Європейського Союзу. Сьогодні я підписав відповідний указ про відкликання всіх представників України з усіх статутних органів СНД», - повідомив Порошенко.
«Нам там немає більше що робити. Ми рухаємося разом в Європу», - наголосив глава держави.

Як повідомляв УНІАН, 2 травня на засіданні РНБО Порошенко заявив, що Україна припинить свою участь в координаційних органах СНД і доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну підготувати відповідні пропозиції щодо відкликання українських представників. Того ж дня РНБО підтримала пропозицію про припинення участі українських представників у діяльності органів СНД.

Читайте також: В ООН прогнозують скорочення населення України