Політика
20 травня 2018
Вихід України з СНД: Порошенко сповістив про нове важливе рішення
Україна вийде з договорів СНД, які суперечать національним інтересам.
news-image

Україна проведе ревізію всіх міжнародних договорів, які були підписані у рамках СНД, і вийде з тих, які суперечать національним інтересам країни.

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко під час церемонії пам'яті жертв політичних репресій на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили", передає  «Є!» посилаючись на "Інтерфакс".

Зараз ми уважно переглянемо всі міжнародні договори, підписані в рамках СНД, і вийдемо з тих, у яких буде знайдено навіть найменшу невідповідність нашим українським національним інтересам, – наголосив глава держави.

Водночас, Президент підкреслив, що після підписання ним напередодні указу про остаточне припинення участі України в роботі статутних органів СНД буде закрито постійне представництво України в цій організації.

Україна, починаючи з Біловезької пущі, розглядала СНД лише як інструмент цивілізованого розлучення з імперією. Цивілізованого з вини Росії не вийшло: Москва прагнула переробити Співдружність на оновлену імперію, де б усі, як у старі радянські часи, звіряли б годинник за Спаською вежею Кремля. Тому Україна не ратифікувала статут СНД і не планувала ставати повноцінним учасником СНД, – зазначив Порошенко.