Суспільство
20 травня 2018
Ротенберг заявив, що Кримський міст «100 років простоїть» без ремонту
Ротенберг вважає, що Кримський міст зроблений надійно.
news-image

Кримський міст здатний простояти без ремонту не менше ніж сто років. Про це в інтерв'ю російському пропагандистському телеканалу "НТВ" заявив Аркадій Ротенберг, голова ради директорів компанії "Стройгазмонтаж", яка була генпідрядником будівництва мосту.

Сто років простоїть – це така мінімальна цифра, ми це гарантуємо. Все зроблено надійно, міцно, – заявив він.

За словами Ротенберга, будівельники взяли до уваги попередній невдалий досвід будівництва мостів через Керченську протоку.

Тричі намагалися будувати, ми четвертий будуємо. Коли німці будували, пішла крига, і цей міст у них знесло. Зараз ми це все враховували, у нас і прольоти по 60 метрів. У принципі у нас усе надійно. І те, що там десь пишуть якісь речі, що тут усе голографія або, більше того, що ми міст із картону побудували, ви зараз бачите – не з картону, – підсумував він.

Транспортний перехід через Керченську протоку будують коштом федерального бюджету Росії. Загальна вартість проекту становить приблизно 228 млрд рублів (орієнтовно млрд). У міністерстві транспорту РФ заявляли, що забезпечать відкриття автомобільного руху по Керченському мосту, будівництво якого триває, до грудня 2018 року, а рух поїздів – до 2019-го.