Суспільство
21 травня 2018
Скільки українцям доведеться викласти за відпочинок на морі
Помітно дорожчим буде відпочинок в Одеській області.
news-image

Українці з нетерпінням чекають літньої відпустки. Відпочинок на морі є найпопулярнішим маршрутом серед населення. Цього року вартість даного задоволення не змінилася суттєво у ціні.

Про це пише «Є!» з посиланням на “НАРОДНА ПРАВДА” .Фахівець відділу розвитку туристичної діяльності та маркетингу Херсонської ОДА Катерина Деревянко стверджує, що ціни залишилися на тому ж рівні. Різниця у вартості проживання на березі моря складає 10-20 гривень. Заперечує ріст цін на житло і Олександр Максименко, керівник управління з питань молодіжного туризму Миколаївської ОДА.

Однак ціна комплексного харчування через подорожчання продуктів виросла на 20-30 гривень. Якщо минулого року харчування протягом дня коштувало 150 гривень, то зараз ціна на триразове харчування складає орієнтовно 180 гривень. Керівник бердянського центру нерухомості “Житло” Валерій Панченко зазначає, що за умови забезпечення харчування вартість відпочинку у пансіотанах та готелях підвищиться приблизно на 20%.

Цінова політика курортних місць буде триматися приблизно на однаковому рівні. Помітно дорожчим буде відпочинок в Одеській області. Однак до 15 червня ціни будуть меншими, оскільки цей період не відзначається ажіотажем серед туристів. Загалом найдешевшим варіантом проживання на першій лінії біля моря буде номер за 120 гривень з людини.

Комфортні номери коштуватимуть від 450 гривень, однокімнатні квартири – від 300 гривень за добу. А в готелях, які позиціонують себе “а-ля Турція”, де відвідувачам пропонують шведський стіл, басейн, дитячі клуби, аніматорів та облагороджену територію, варто готуватися заплатити близько 2 500 – 3 000 гривень. При цьому експерти відзначають, що найчастіше бронюють житло у середньому ціновому сегменті – 600 гривень за добу.

Читайте також:Скільки коштує відпочинок за кордоном