Події
22 травня 2018
Поліцейські добували криптовалюту в робочому кабінеті
Співробітники департаменту внутрішньої безпеки ГУНП в Рівненській області в службовому приміщенні відділу зв'язку та комунікації цього ж ГУНП виявили працююче обладнання для видобутку.
news-image

Посадові особи відділу зв'язку та комунікації ГУ Нацполіціі в Рівненській області близько 4 місяців добували криптовалюту безпосередньо на робочому місці. Інформація про це міститься в постанові судді Рівненського міського суду, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що з початку 2018 року посадові особи відділу зв'язку та комунікації ГУНП в Рівненській області, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи всупереч інтересам служби, самовільно використовували електричну енергію ГУНП в Рівненській області у власних цілях, для належного функціонування обладнання для видобутку криптовалюти, чим завдали істотної шкоди інтересам ГУНП в Рівненській області", - йдеться в постанові.

Співробітники департаменту внутрішньої безпеки ГУНП в Рівненській області в службовому приміщенні відділу зв'язку та комунікації цього ж ГУНП виявили працююче обладнання для видобутку. В цей же день слідчий обласного управління вилучив у колег два дерев'яних каркаса, на яких розміщувалися в цілому вісім відеокарт, шість блоків живлення, два вінчестери, материнська плата і повноцінний системний блок.

Ухвалою суду на все обладнання було накладено арешт.

У селі Єлизаветівка Петриківського району на Дніпропетровщині місцеві депутати узаконили цифрові гроші — криптовалюту. Сільський голова придбав для кожного жителя села по одній криптоодиниці під назвою кардан ейда.  Купив на кожного, хто має право голосу. Витратив свої 534 долари (приблизно 14 тис. грн).

Читайте також:Хакери вкрали 2 мільйони доларів в криптовалюті у відеоблогера в прямому ефірі