Суспільство
22 травня 2018
Секстинг є дуже поширеним серед українських підлітків - громадська організація
Секстинг - це листування інтимного характеру в соцмережах або пересилання фотографій еротичного характеру.
news-image

Секстинг - дуже поширена проблема серед українських підлітків, заявляють у громадській організації "Ла Страда-Україна", передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"Ми дуже часто приймаємо звернення від дітей, що стосуються небезпек, на які наражаються діти в Інтернеті", - сказала представниця "Ла Страда-Україна" Олена Кривуля на конференції на тему: "Українська молодь та управління Інтернетом в контексті європейської інтеграції України" у вівторок у Києві.

За її даними, за 2017 рік на "гарячу лінію" "Ла Страда-Україна" надійшло близько 30 тис. звернень від дітей, з них близько 10 тис. пов'язані з життям дитини в інтернет-середовищі.

"Одна з поширених проблем, яка популярна серед українських підлітків, і це ми аналізуємо протягом останніх років, - це проблема секстинг", - повідомила А.Кривуля.

Вона пояснила, що секстинг - це наявність листування інтимного характеру в соціальних мережах або пересилання фотографій еротичного характеру.

"На жаль, дійсно, це зараз дуже сильно впливає на підлітків", - додала А.Кривуля.

Представник "Ла Страда-Україна" наголосила, що головним є те, що діти не розуміють, яку інформацію можна поширювати в Інтернеті, а від якої краще утриматися.

За її словами, часто діти стикаються і з таким явищем, як інтернет-буллінг - цькування за допомогою інформаційно-комунікативних технологій.

А.Кривуля зазначила, що ця проблема також пов'язана з тим, що найчастіше діти не знають, куди звертатися по допомогу.

Читайте також: Взяти Савченко на поруки виявила бажання 51 особа