Події
22 травня 2018
ЗСУ застосують ракетні комплекси Javelin у разі наступу російських військ - Порошенко
Він зазначив, що підрозділи ЗСУ пройшли необхідні навчання і були проведені відповідні тренінги.
news-image

Президент Петро Порошенко заявляє, що Збройні сили України застосують протитанкові комплекси Javelin в разі наступу російських військ на українські позиції. Про це глава держави сказав під час перших в Україні випробувальних пусків з ракетних комплексів Javelin, про що свідчить відео, розміщене на його сторінці у Facebook. 

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Нарешті цей день настав, і сьогодні, 22 травня, вперше в Україні відбулося випробування протитанкового комплексу третього покоління Javelin", - підкреслив Порошенко.
"Я впевнений в тому, що на сьогоднішній день бойові можливості українських Збройних сил, підрозділів, ракетних військ і артилерії значно зросли. Звичайно, що це оборонна зброя, і буде застосована вона лише тоді, коли ми будемо мати наступ Російської Федерації на позиції українських військ", - наголосив глава держави.

Він зазначив, що підрозділи ЗСУ пройшли необхідні навчання і були проведені відповідні тренінги.

"Сьогодні відбулися перші пуски. Пуски були не лише Javelin, а були застосовані й інші протитанкові комплекси, включаючи "Стугну". "Стугна" також показала відмінний результат, але бойове застосування Javelin, який має можливості наносити удар по найменш захищеній частині бронетехніки - зверху, проказав надзвичайно високу ефективність цієї зброї", - додав Порошенко.

 Також він відзначив піднесений настрій українських військових, які брали участь у перших випробуваннях Javelin. Порошенко подякував адміністрації Дональда Трампа за рішення щодо продажу Україні протитанкових комплексів. 

"Я хочу подякувати президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу, віце-президенту Майку Пенсу, міністру оборони (Джеймсу Меттісу) - який разом з нами був на параді на честь дня незалежності і твердо пообіцяв, що буде прийнято це рішення, державному секретарю пану (Майку) Помпео і усьому Конгресу, який твердо казав, що Україна має бути озброєння. Цей день настав", - наголосив Порошенко.
Читайте також: Проведення Чемпіонату світу з футболу в Росії – дурна ідея, – глава МЗС Литви