Світ
22 травня 2018
Свідчення Цукерберга в Європарламенті: депутати залишились невдоволеними
Європарламентарі звернулись до гендиректора соцмережі із низкою додаткових несподіваних питань.
news-image

Гендиректор Facebook Марк Цукерберг у Європейському парламенті почав виступ за сім хвилин до кінця сесії, , інформує «Є!», з посиланням на УНН.

“Тероризму, буллінгу і жорстокості — не місце в Facebook, але для захисту користувачів ми повинні перебудувати політику нашої платформи”, — заявив Цукерберг.

Виступаючи, він також згадав і про фейкові новини та аккаунти у соцмережі, яких лише за останній квартал цього року було видалено близько 580 мільйонів.

Цукерберг не забув і про Cambridge Analyticas: “Хороші новини з Cambridge Analytica полягають у тому, що зміни, які ми зробили в 2014 році, запобігали б ... розробнику програми не вдалося б отримати доступ до того рівня даних. Але оскільки в 2014 році було багато додатків, що використовують дані, ми вважаємо, що непогано повернутися назад і досліджувати додатки, які отримали доступ до великої кількості даних, перш ніж ми заблокували платформу. Я очікую, що будуть інші додатки, які ми виявимо і які ми плануємо заблокувати”.
“Це — частина нашого зрушення в бік не просто спроби реактивного управління системою. Тепер ми робимо набагато активніший підхід. Ми переживаємо і досліджуємо самих себе”, - наголосив він.

Після промови, європарламентарі звернулись до гендиректора соцмережі із низкою додаткових несподіваних питань.

Так депутат Ян Філіп Альбрехта, який був одним з розробників нового закону ЄС про захист персональних даних, запитав, чи Facebook зобов’язується до відокремлення даних WhatsApp і Facebook. Інший депутат, Філіп Ламберц, перепитав, чи Цукерберг обіцяє забезпечити можливість відмовитися від цільової реклами у соцмережі.

Але Цукерберг відмовивися відповідати на питання, обіцяючи дати відповідь на них у письмовій формі.

“Європейські парламентарії залишилися незадоволеними після тривалого засідання запитань та відповідей Марка Цукерберга, оскільки виконавчий директор Facebook скористався незвичайним форматом сесії — коли спочатку всі запитання були озвучені, перед тим, як Цукерберг дав їм відповідь в одному блоці, - щоб уникнути надання будь-якої конкретики”, — констатує The Guardian.
Читайте також: Цукерберг погодився на пряму трансляцію його виступу в Європарламенті