Суспільство
23 травня 2018
Цукерберг: У 2016 році ми виявилися не готовими до російського втручання у вибори у США. Але тепер вибори захищені
Цукерберг у Європарламенті: Ми були недостатньо готовими до скоординованих кампаній із дезінформування.
news-image

Компанія Facebook не була готовою до втручання Росії у президентські вибори у США у 2016 році, під час якого зловмисники використовували інструменти та вразливості соцмережі. Про це під час виступу в комітеті Європейського парламенту з громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ 22 травня заявив засновник Facebook, американський бізнесмен Марк Цукерберг, передає «Є!».

Його промову і відповіді на запитання представників фракцій і груп Європарламенту транслював телеканал CNBC.

У 2016 році ми не змогли досить швидко виявити російського втручання у президентські вибори у США, під час якого було використаноFacebook. Водночас ми були сконцентрованішими на тому, щоб протистояти більш традиційним загрозам, таким як фішинг і шкідливе програмне забезпечення. Ми були недостатньо готовими до скоординованих кампаній із дезінформування, – визнав Цукерберг.

Однак компанія провела "роботу над усуненням помилок" і підвищила готовність до загроз втручання у виборчі процеси", підкреслив глава Facebook. За його словами, такі атаки тепер неможливі.

Як приклади успішної протидії втручанню інтернет-ботів у виборчий процес Цукерберг назвав вибори президента Франції та вибори до німецького Бундестагу 2017 року.

Зокрема, тільки перед французькими виборами було видалено майже 30 тис. фейкових акаунтів, сказав бізнесмен.