Війна
23 травня 2018
У Дніпрі виявили великий схрон боєприпасів: понад 280 гранат та 37 мін з Донбасу
У поліції зазначили, що ці боєприпаси були незаконно вивезені із зони проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.
news-image

У лісосмузі на вул. Березанівській у Дніпрі правоохоронці виявили великий схрон арсеналу боєприпасів, зокрема понад 280 гранат та 37 мін.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

«У замаскованій схованці невідомі зберігали близько 250 гранат ВОГ, 37 мін, 23 гранати РГД-5 та 13 гранат Ф-1, майже 500 патронів калібру 12.7 мм, запали, постріли до гранатомета та інші армійські боєприпаси», — йдеться у повідомленні.

Виявлений арсенал боєприпасів направили на експертизу.

У поліції зазначили, що ці боєприпаси були незаконно вивезені із зони проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами») та намагається встановити людей, які налагодили канал постачання зброї з Донбасу.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак доручив посилити заходи щодо недопущення незаконного вивезення зброї та боєприпасів під час виїзду військових із району ведення операції Об’єднаних сил.

30 квітня Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення формату Антитерористичної операції на території Донбасу і перехід до операції Об'єднаних сил.

Таким чином на сході України позпочалася операція Об'єднаних  сил на чолі з командувачем і Об'єднаним штабом.

Об'єднаний оперативний штаб уже діє в системі Генштабу. Йому підпорядковуються не тільки підрозділи Збройних сил, але й усі силові структури, що перебувають на території Донецької та Луганської областей.

Після набуття чинності президентського закону про реінтеграцію Донбасу саме на Об'єднаний оперативний штаб покладаються повноваження щодо регуляції ситуації у зоні бойових дій на сході України, замість штабу АТО.

Читайте також:«Танк наїхав на снаряд»: у Міноборони розповіли подробиці про вибухи у Балаклії