НБУ програв Коломойському апеляцію
Нацбанк не зможе забрати у екс-власників Приватбанку курорт "Буковель".
news-image

Національний банк програв екс-власникам Приватбанку в Київському апеляційному господарському суді і не зможе забрати у них курорт "Буковель". Про це FinClub повідомили в прес-службі НБУ, передає «Є!» із посиланням на Економічну правду.

22 травня Київський апеляційний госпсуд відхилив скаргу НБУ і залишив в силі рішення Господарського суду Києва від 21 лютого про розірвання іпотечних договорів між НБУ і ТОВ "Скорзонера".

"Національний банк буде подавати касаційну скаргу", - повідомили в прес-службі.

У лютому суд першої інстанції задовольнив позов ТОВ "Скорзонера" ​​в НБУ і розірвав шість іпотечних договорів, укладених між позивачем та відповідачем в якості забезпечення боргових зобов'язань Приватбанку перед Нацбанком за кредитами рефінансування.

Ці договори були укладені між "Скорзонерою" і НБУ в жовтні 2014 року.

Предметом іпотеки за договорами виступало нерухоме майно (земельні ділянки) за адресою Івано-Франківська обл., С. Поляниця, яке належить позивачеві.

За даними Єдиного реєстру юросіб, бенефіціарами ТОВ "Скорзонера" ​​є екс-власники Приватбанку - Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. За даними системи YouControl, ТОВ "Скорзонера" ​​є засновником туристичного комплексу "Буковель".

Суд прийшов до висновку, що НБУ міг списати заборгованість з рефінансування з рахунків вже державного Приватбанку, але не зробив цього.

У рішення суду йдеться, що в серпні 2017 року Нацбанк зажадав від позивача погасити заборгованість Приватбанку в розмірі 2,66 млрд грн в тридцятиденний термін.

Суд прийшов до висновку, що НБУ міг списати заборгованість з рефінансування з рахунків вже державного Приватбанку, але не зробив цього.

Гірськолижний комплекс "Буковель" був взятий на баланс Приватбанку під час націоналізації. 

Читайте також: Погруддя Чорновола вкрали із садиби-музею на Черкащині