Політика
24 травня 2018
Нардепи назвали головних популістів у своїх лавах - опитування
Переважна більшість опитаних нардепів переконана, що популізм є невід'ємною складовою їх політичної роботи.
news-image

Понад 90% народних депутатів України є популістами. Так, принаймні, вважають самі народні обранці. При цьому окремі з них відверто називають себе популістами, інші ж – категорично спростовують свою причетність до популістської діяльності. Про це члени українського парламенту розповіли журналістам видання УНН у кулуарах ВРУ, передає «Є!»

Зауважимо, що все ж переважна більшість опитаних нардепів переконана, що популізм є невід'ємною складовою їх політичної роботи.

Відверто зізналися у тому, що "грішать популізмом" лише деякі з народних обранців. А окремі парламентарі взагалі повідомили, що вони є популістами, однак, "у позитивному тлумаченні цього слова".

Про те, які політики виявилися самокритичними, а які звинуватили у популізмі своїх колег по сесійній залі, дивіться у сюжеті.

Окремо зауважимо, за словами політолога Віктора Небоженка, в українському парламенті депутатів-популістів - не менше 80%.

На думку іншого політолога Миколи Давидюка, сприятливі умови для популістів створює саме українське населення, яке часто вірить "в легкі рецепти вирішення складних проблем".