Події
25 травня 2018
Путін порекомендував журналістам цікавитися долею Вишинського, а не Сенцова
Найімовірніше, президент РФ переплутав засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який 11 день дотримується голодування в колонії, і арештованого в РФ українського журналіста Романа Сущенко.
news-image

Під час спільної прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макронон президент РФ Володимир Путін порекомендував журналістам цікавитися долею затриманого керівника РИА Новости-Украина Кирила Вишинського, а не політв'язня Олега Сенцова, передає «Є!» з посиланням на Новое Время.

"Ви зараз про Сенцова запитали. Ви знаєте, що пан Сенцов був затриманий за підготовку до терористичних актів, а не за свою журналістську діяльність", - сказав Путін на прес-конференції.

При цьому він здивувався, чому французька преса не задається питанням про обмеження діяльності журналістів в Україні.

"Тільки що кілька днів тому був затриманий ваш колега, російський журналіст, йому висувають звинувачення в державній зраді за його публічну позицію і його роботу в якості журналіста. Чомусь його доля вас не цікавить. Погодьтеся - це дивно", - сказав Путін.

Найімовірніше, президент РФ переплутав засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який 11 день дотримується голодування в колонії, і арештованого в РФ українського журналіста Романа Сущенко. Сенцов - режисер, інформації про те, що він коли-небудь працював журналістом, у відкритих джерелах немає.

Нагадаємо, 15 травня правоохоронці провели обшуки в київському офісі російського пропагандистського ресурсу РИА Новости-Украина, а його керівнику Кирилу Вишинському оголосили про підозру в державній зраді.

За даними СБУ, свою посаду він отримав в 2014 році за вказівкою відомого російського пропагандиста, генерального директора МИА Россия сегодня Дмитра Кисельова, після чого вибудував схему, яка б приховала фінансування ресурсу з РФ.

Читайте також:Путін про висновки щодо МН17: Щоб визнати, що там викладають, ми повинні брати повноцінну участь у розслідуванні