Події
25 травня 2018
Борис Ложкін став президентом Єврейської конфедерації України
Два роки Ложкін очолював Адміністрацію президента України, після чого повернувся в бізнес.
news-image

Бізнесмена Бориса Ложкіна було обрано президентом Єврейської конфедерації України. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook. Колишній глава конфедерації, Борис Фуксманн, став почесним президентом організації, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"Детальний стратегічний план роботи конфедерації буде затверджений на наступних засіданнях. Поки ж можу сказати, що головні напрямки, на яких ми зосередимося,- боротьба з антисемітизмом, внутрішня і міжнародна підтримка української єврейської громади, зміцнення зв'язків з Державою Ізраїль, збереження пам'яті про жертв Голокосту", – повідомив Ложкін.

Єврейська конфедерація України була створена в 1999 році найбільшими єврейськими організаціями країни. Серед завдань конфедерації – захист інтересів української єврейської громади як на внутрішньому, так і на міжнародному рівні, благодійна допомога найбільш незахищеним групам єврейського населення України, сприяння розвитку єврейської культури в Україні.

Основні проекти - реконструкція київської синагоги на Подолі, створення та підтримка будинку компактного проживання євреїв похилого віку, освітній центр і база відпочинку.

"Хочу підкреслити, що діяльність конфедерації буде здійснюватися поза рамками політики. Крім того, ми не є і не прагнемо бути лобістською організацією", – зазначив Ложкін.

Він також підкреслив, що Світовий єврейський конгрес в особі його голови Рональда Лаудера готовий надавати підтримку українській єврейській громаді на міжнародному рівні.

"Пан Лаудер повністю підтримав нас в прагненні посилити представництво української громади на міжнародній арені", – зазначив він.

Борис Ложкін – український підприємець, інвестор. Засновник медіахолдингу UMH Group, який за двадцять років став одним з найбільших медіахолдингів Східної Європи. Після успішного продажу групи два роки очолював Адміністрацію президента України, після чого повернувся в бізнес. Зараз спільно з Андрієм Пивоварським володіє інвестиційною компанією "Самаан капітал".