Суспільство
25 травня 2018
Восени в Україні запустять систему відеофіксації порушень ПДР
Система фотофіксації порушень ПДР допоможе ефективно боротися з тими, хто ігнорує вимоги дорожніх правил, і відчутно підвищить безпеку на дорогах нашої країни.
news-image

Система фотофіксації порушень ПДР буде запущена в Україні вже восени поточного року, інформує «Є!» з посиланням на 1NEWS.

Для її впровадження вже все готове – визначено фінансування, розроблені необхідні законодавчі та нормативні документи.

Про це повідомив на науково-практичній конференції «Розвиток національної політики в сфері безпеки дорожнього руху. Безпека транспортних засобів та їх експлуатації» глава підкомітету Верховної Ради з безпеки дорожнього руху Ігор Діденко.

За його словами, система фотофіксації порушень ПДР допоможе ефективно боротися з тими, хто ігнорує вимоги дорожніх правил, і відчутно підвищить безпеку на дорогах нашої країни.

Для повноцінного функціонування системи було підготовлено відповідний закон № 2262-VII, який набере чинності вже в вересні поточного року.

Згідно з цим документом відповідальність за зафіксоване порушення буде нести власник транспортного засобу і саме йому будуть відправлятися сумнозвісні листи-щастя.

– Така практика успішно діє в усьому світі. Адже транспортний засіб – джерело підвищеної небезпеки, так само як і зброя. Адже ніхто, наприклад, не намагається заперечити те, що відповідальність за використання зброї в першу чергу несе саме її власник, – підкреслив глава підкомітету Верховної Ради.

Як повідомив Ігор Діденко, на той час, як запрацює вищезгаданий законопроект, система фотофіксації вже повинна бути повністю готова до роботи. Стаціонарні камери планується встановлювати в місцях концентрації ДТП, і вони будуть фіксувати низку порушень ПДР.

Читайте також:90% доріг не в нормі, але «Укравтодор» планує скоро менше латати ями