Події
28 травня 2018
ЗНО з іноземних мов цьогоріч змінює правила
В 2018 році тестування з іноземної мови буде проведено з частиною аудіювання - перевірка розуміння іноземної мови на слух.
news-image

У вівторок, 29 травня, відбудеться зовнішнє незалежне тестування з  іспанської, німецької та французької мов. Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

В 2018 році тестування з іноземної мови буде проведено з частиною аудіювання - перевірка розуміння іноземної мови на слух. До цього така форма контролю у вигляді стандартизованого іспиту не використовувалася. 

Сертифікаційні роботи з німецької, іспанської та французької мов налічують по 59 завдань різних форм та складаються з чотирьох частин: «Розуміння мови на слух (аудіювання)» (16 завдань), «Читання» (22 завдання), «Використання мови» (20 завдань) і «Письмо» (одне завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю).

При визначенні результату зовнішнього незалежного оцінювання з іноземної мови за шкалою 100-200 балів ураховують тестовий бал, отриманий учасником за виконання всіх завдань сертифікаційної роботи. Визначення тестового бала здійснюється на основі схем нарахування балів за виконання завдань сертифікаційної роботи та критеріїв оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

Також зазначається, що ті випускники шкіл, які обрали одну з трьох мов для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО, також отримають оцінку за шкалою 1-12 балів. Для тих, хто вивчав іспанську, німецьку або французьку мови на стандартному або академічному рівні, в процесі визначення результату буде використано тестовий бал, отриманий учасником за виконання завдань № 1-16 частини «Розуміння мови на слух (аудіювання)», № 17-32 частини «Читання», № 49-58 частини «Використання мови» та № 59 частини «Письмо». Для тих, хто вивчав мову на профільному рівні використовуватиметься тестовий бал отриманий за виконання усіх завдань тесту.

Наступне зовнішнє незалежне тестування - з англійської мови - відбудеться 1 червня. 

Загалом на зовнішнє незалежне тестування в 2018 році зареєструвалося 335 тисяч 843 особи. Основна сесія ЗНО триватиме  до 13 червня. Частина результатів ЗНО буде відомою 15 червня, повні результати ЗНО будуть оприлюднені на сторінках учасників тестування  не пізніше 21 червня.

Читайте також: У Києві екс-депутат «попався» на водінні в нетверезому стані (відео)