Події
29 травня 2018
ДТП з українцями у Будапешті: у турфірмі звинувачують дорожню розмітку
Через аварію угорська поліція відкрила кримінальне провадження.
news-image

У турфірмі, автобус якої потрапив у ДТП в Будапешті, причиною аварії вважають дорожню розмітку. У фірмі кажуть, що автобус напередодні пройшов необхідний техогляд, повідомляє ТСН.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Ми вважаємо з нашого боку, що дорожня розмітка не відповідала нормальному руху транспорту. Навіть якби водій в тій ситуації максимально застосував гальма, які були повністю справні, вони не змогли би зупинити машину до бар'єру", - каже представник турфірми.

 Через аварію угорська поліція відкрила кримінальне провадження. 52-річного водія-українця затримали і допитали. Імовірно, на суд він чекатиме за ґратами. Як повідомляв УНІАН, пізно ввечері 28 травня у Будапешті сталася трагічна аварія - двоповерховий туристичний автобус Setra (номер ВХ 3219 ВА) з України на шляху до аеропорту Феріхедь у 18-му районі угорської столиці на швидкості в'їхав у 3,5-метровий обмежувач висоти. У результаті зіткнення майже весь другий поверх, де знаходилося два десятка пасажирів було знесено. Наразі відомо про 28 поранених, серед них восьмеро – з важкими травмами.

Читайте також: Автобус із шахтарями врізався у вантажівку, є травмовані (фото)
Читайте також: На Одещині потяг зіткнувся з мікроавтобусом: є загибла, травмовані діти