Події
29 травня 2018
Апеляційний суд Львівщини зняв обвинувачення зі скандального журналіста Коцаби
Суд залишив чинним рішення першої інстанції та повернув обвинувальний акт прокуророві.
news-image

Апеляційний суд Львівської області залишив без змін ухвалу Долинського районного суду Івано-Франківської області щодо блогера Руслана Коцаби, якого звинувачували в державній зраді та перешкоджанні діяльності Збройних сил України.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

 Таким чином, Руслан Коцаба вважається невинуватим у злочинах, які йому інкримінувала прокуратура. Суд залишив чинним рішення першої інстанції та повернув обвинувальний акт прокуророві.

Перед засіданням до будівлю суду блогера прийшли підтримати його прихильники, зокрема, колишня членкиня «Партії регіонів», а нині активістка «Українського вибору» та представниця партії «За життя» Інна Іваночко. Раніше повідомлялось, що Коцаба був заарештований за рішенням суду 8 лютого 2015 року. Йому інкримінували державну зраду, умисні дії, спрямовані на перешкоджання законній діяльності Збройних сил України (ч. 1 ст. 111 і ч. 1 ст. 114-1 КК), зокрема, за розміщений у соцмережі відеоролик «Я проти мобілізації», в якому він закликав "адекватних людей" відмовитися від мобілізації. В липні 2016 року суд повністю виправдав і відпустив журналіста

Читайте також: Тбілісі розриває дипломатичні відносини з Дамаском через Сухумі та Цхінвалі