Події
30 травня 2018
Швеція і Литва закликали притягнути до відповідальності вбивць журналіста Бабченка
Учора в Києві вбили відомого російського журналіста, військового кореспондента і письменника Аркадія Бабченка.
news-image

Швеція і Литва закликали притягнути до відповідальності вбивць журналіста Аркадія Бабченка. Посли цих країн, Маргот Вальстрьом і Лінас Лінкявічюс, висловили співчуття у зв'язку із загибеллю журналіста і розмістили відповідні заяви в Twitter, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Ще один голос замовк. Налякана вбивством російського журналіста Аркадія Бабченка в Києві - це лише один з останніх випадків серед вбивств опозиційних журналістів у Росії і за кордоном. Важливо, щоб винні були притягнуті до відповідальності", - зазначила Вальстрьом.

Водночас глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс висловив співчуття родині та друзям Бабченка.

"Шокований звісткою про вбивство російського журналіста й опозиціонера Аркадія Бабченка в Києві. Глибокі співчуття його родині та друзям. Ті, хто винен у цьому жорстокому злочині, повинні бути притягнуті до відповідальності", - зазначив він.

Нагадаємо, вчора в Києві вбили відомого російського журналіста, військового кореспондента і письменника Аркадія Бабченка. Його застрелили на порозі власного помешкання. 

Українська поліція висунула версію про те, що вбивство журналіста пов'язане з його професійною діяльністю.

У Росії також відреагували на вбивство Бабченка - Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу, міністерство закордонних справ РФ вимагає від України провести оперативне розслідування вбивства журналіста, пізніше постпред РФ в ООН Василь Небензя засумнівався в українському правосудді.

Читайте також:Поліція опитує всіх мешканців будинку, де вбили Бабченка