Суспільство
31 травня 2018
В столиці України офіційно стартував «Книжковий Арсенал»
Цьогоріч книголюбам дуже пощастило.
news-image

У середу, 30 травня, в Києві стартував VІII Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал". Окрім традиційних презентацій новинок, бестселерів та інтелектуальних івентів та візуальних проектів цьогоріч там привертають увагу до українців, які страждають. Так, розмістили банер з закликом звільнити Олега Сенцова.

Про це в прямому ефірі 24 Каналу розповіла кореспондентка, передає «Є!».

Насамперед, "Книжковий Арсенал" – це захід на якому обговорюють як культурні, так і політичні питання.

Цьогоріч книголюбам дуже пощастило, адже вийшли два грандіозних переклади книжок. Це видання відомих американських журналістів Ен Еплбаум "Червоний голод. Війна Сталіна з Україною" та Майкла Вулффа "Вогонь і лють: всередині Білого дому Трампа".

У 2018 році "Книжковий Арсенал" став рекордсменом за кількістю письменників, яких організаторам вдалося залучити, зокрема і з-за кордону.

Понад 100 іноземних письменників з 31 країни світу приїхали до нас на "Книжковий Арсенал, – зазначила співорганізаторка "Книжкового Арсеналу" Оксана Хмельовська.

Також літературний захід у 2018 році має благородну мету. Адже на виході встановлено фотозону із живими рослинами в яку вмонтовано спеціальний лічильник. Організатори вперше підрахують, скільки книжок придбали відвідувачі, і за кожну з них у Карпатах висадять дерево.