Політика
31 травня 2018
У Держдепі розповіли, про що телефоном спілкувались Помпео і Лавров
Про це йдеться в офіційному повідомленні.
news-image
Глава Державного департаменту США Майк Помпео і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обговорили в середу питання, пов'язані з проблемами двосторонніх відносин, а також ситуацію в Україні і Сирії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні за результатами переговорів офісу речника Держдепартаменту США, передає «Є!» посилаючись на Укрінформ.

Сьогодні держсекретар Майк Помпео й міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров поспілкувались по телефону, вперше після того, як держсекретар склав присягу, а глава МЗС (Росії) був знову призначений на посаду (в новому уряді – ред.), - зауважили в зовнішньополітичному відомстві США.

Як уточнили в Держдепі, сторони "обговорили питання та проблеми, пов'язані з двосторонніми відносинами, Україною і Сирією".

При цьому, Майк Помпео підтвердив, що, хоча Сполучені Штати й прагнуть покращення відносин з Росією, "досягнення цієї мети вимагає, щоб Росія продемонструвала, що вона готова вжити конкретних заходів для розв'язання спільних проблем, включаючи втручання у внутрішні справи США".