Світ
1 червня 2018
У світі стартує глобальна акція з вимогою звільнити Сенцова
1 червня, розпочинається глобальна акція #SaveOlegSentsov, в рамках якої по всьому світу відбудуться акції протесту з вимогою звільнити політв'язня в Росії українського режисера Олега Сенцова.
news-image
Близько 30 країн приєдналися до акції #SaveOlegSentsov з вимогою звільнити українського політв'язня. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

У п'ятницю, 1 червня, розпочинається глобальна акція #SaveOlegSentsov, в рамках якої по всьому світу відбудуться акції протесту з вимогою звільнити політв'язня в Росії українського режисера Олега Сенцова. Про це йдеться на сторінці українських активістів руху  у Facebook.

"Підтримаємо Олега! Приєднуйтесь до глобальної кампанії по всьому світу #saveolegsentsov", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, акція протесту продовжиться до 2 червня.

Так, координатор "Євромайдан SOS" повідомила, що у списку міст, які приєдналися до заклику, наразі близько 30-ти країн, серед яких  Німеччина, Франція, Італія, Литва, Латвія, Естонія, Чехія, Швеція, Швейцарія, Грузія, Польща, Бельгія, Кувейт, Велика Британія, Канада, США, Австралія, Ізраїль, Португалія, Росія, Австрія, Об'єднані Арабські Емірати.

"Організаторами глобальної акції #SaveOlegSentsov є близько 600 людей, які залишили свої контакти в анкеті учасника кампанії та запропонували нам свою допомогу. Переклади різними мовами, статті у ЗМІ, візуальні матеріали акції, банери, відео ролики, тексти кампанії, поширення інформації в соцмережах – усе це їх добровільний внесок. І тільки так це працює", - зауважила вона.

Наголошується, що акція проводиться напередодні чемпіонату світу з футболу 2018 року в РФ.

 

"Учасники акцій покажуть, що на чемпіонаті світу з футболу ми вболіваємо за політв’язнів. Вони виставлять “червону картку” Кремлю та поіменно назвуть політв’язнів, яких незаконно утримують за ґратами", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 31 травня влада Центрального адміністративного округу Москви відмовила у проведенні 2 червня акції #SaveOlegSentsov на підтримку незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова, якого утримує Росія. Зокрема, посадовці послалися на те, що активісти "будуть заважати містянам і порушувати їхні права".