Світ
1 червня 2018
Канадці влаштують акції на підтримку українських політв’язнів
Перші демонстрації почнуться сьогодні в Оттаві, о 18:30 за місцевим часом біля російського посольства.
news-image
У різних містах Канади до понеділка, 4 червня, пройдуть акції на підтримку Олега Сенцова та інших українських політв’язнів, яких утримують в Росії, пише «Є!» з посиланням на “Укрінформ“. 

Перші демонстрації почнуться сьогодні в Оттаві, о 18:30 за місцевим часом біля російського посольства. Акція #FreeSentsov відбудеться і на центральній площі Монреаля, найбільшого міста франкомовної провінції Квебек. Згодом долучаться столиця провінції Британської Колумбії Вікторія, а також місто Калгарі в Альберті.

Демонстрації на підтримку політв’язнів відбудуться у Торонто та Вінніпегу 2 червня. Тему утримуваних в російських тюрмах українців також порушать під час фестивалю в Міссісазі.

Подібна акція відбудеться і в неділю поблизу парламенту провінції Нова Шотландія в місті Галіфакс. А вже 4 червня всеканадська акція завершиться в міськраді столиці провінції Альберта, міста Едмонтон.

Нагадаємо, що 31 травня європарламентарії, представники Постійного представництва України при Раді Європи та українці, які працюють у Страсбурзі, також підтримали режисера Олега Сенцова флешмобом.

Справа Олега Сенцова

У російському полоні Олег Сенцов перебуває з 2014 року. Разом із Олександром Кольченком його затримали представники російських спецслужб в окупованому Криму та звинуватили начебто в організації терактів на півострові.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, а Кольченка до 10-ти. Обох звинувачували у “терористичній діяльності” в Криму. Українці свою провину не визнали.

Нагадаємо, що 14 травня цього року український політв’язень оголосив про початок голодування.

Читайте також:У світі стартує глобальна акція з вимогою звільнити Сенцова