Війна
1 червня 2018
Шкода, дитина ще: розмова бойовиків про вбивство 15-річної дівчини
Військова розвідка перехопила три розмови бойовиків, які обговорювали усе, що відбувалося до і після обстрілу селища Залізного.
news-image

Селище Залізне під Торецьком обстріляли бойовики “ЛНР”. Військова розвідка перехопила розмови окупантів, у яких вони це обговорюють. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі одного із українських телеканалів, пише «Є!» з посиланням на Український Інтерес.

“У перший день ми точно знали, що обстріл відбувся з “ЛНР”. Ми маємо фотографії того, що яма від розриву 120-мм міни має витягнутий характер, він орієнтований по компасу і абсолютно чітко зрозуміло, звідки прилітав снаряд”, – сказав Луценко.

Окрім того, військова розвідка перехопила три розмови бойовиків, які обговорювали усе, що відбувалося до і після обстрілу селища Залізного.

“Де це Залізне? Де там у них Залізне? У дівчинки було день народження 25-го числа. 15 років виповнилося. В огород впав снаряд… О котрій?… Об 11-й з чимось… Артилерія, вони ж можуть… це ж наводчики всі. Це наші промазали. Шкода, дитина ще”, – процитував генпрокурор терористів.

Нагадаємо: на момент своєї загибелі 15-річна Дар’я Казимирова перебувала у своєї бабусі та дідуся. Вона вийшла у двір саме тоді, коли окупанти відкрили вогонь. Артилерійський снаряд розірвався на подвір’ї, у трьох метрах від дівчинки. Шансів вижити у неї не було: травми – не сумісні з життям. Школярка тільки-но закінчила 9-й клас й готувалася до іспитів.

Читайте також:З початку війни на Донбасі загинули понад 240 дітей, - Клімкін