Події
1 червня 2018
Керівники ДСНС вимагали хабар від колеги
Посадовці забажали гроші та кермо для автівки.
news-image

Сьогодні викрито та затримано начальника управління по роботі з персоналом ГУ ДСНС України у Києві, а також начальника управління ресурсного забезпечення ГУ ДСНС у Києві, які вимагали та одержали хабар від колеги. Про це повідомила прес-секретарка генпрокурора Лариса Сарган на сторінці у Фейсбуці, передає «Є!»

Зокрема, керівники ДСНС вимагали від заступника начальника управління – начальника відділу цивільного захисту Деснянського РУ ГУ ДСНС у Києві хабар у вигляді різниці у вартості між списаним з балансу автомобіля марки ЗІЛ, реалізованого за ціною металобрухту та ринковою вартістю вказаного автомобіля, а саме 125 тис. гривень.

"Крім того, під час розслідування кримінального провадження також задокументовано факт вимагання та одержання 12.04.2018 начальником управління персоналу ГУ ДСНС України у м. Києві від заступника начальника управління – начальника відділу цивільного захисту Деснянського РУ ГУ ДСНС у Києві неправомірної вигоди у вигляді оригінального рульового керма до раритетного автомобіля марки Москвич 407, який коштує 6 тис. гривень, за безперешкодне звільнення з органів цивільного захисту",- написала Лариса Сарган.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії, службовим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Читайте також: В Держохороні пояснили, чому Клімкіна не попередили про спецоперацію з Бабченком