Політика
1 червня 2018
У травні жодного разу не були в Раді 11 депутатів
У травні в Раду найгірше ходили депутати «Волі Народу» та «Відродження».
news-image

Лише 162 народні депутати відвідали всі пленарні засідання Верховної Ради у травні. Всього за місяць відбулося дванадцять засідань.

Жодного разу не були зареєстровані в залі ВР 11 депутатів: Андрій Білецький, Дмитро Ярош, Євгеній Мураєв, Сергій Мельничук (всі позафракційні), Денис Дзензерський (НФ), Петро Сабашук (БПП). Традиційно не були присутні в Раді депутати-втікачі Євген Бакулін («Опозиційний блок»), Олександр Онищенко та Сергій Клюєв (позафракційні). Не відвідував ВР також В’ячеслав Константіновський, який написав заяву про складання депутатських повноважень і Надія Савченко, яку утримують під вартою.

Серед фракцій і груп ВР найнижчі показники відвідування у «Волі Народу» та «Відродження». За даними письмової реєстрації в середньому на засіданнях були відсутні з невідомих причин третина депутатів цих груп: 36% депутатів «Волі Народу» та 34% – «Відродження».

Також низькі показники в «Опозиційного блоку». З невідомих причин засідання пропустили 28% депутатів фракції.

Щодо інших політичних сил показники є вищими. Так, з невідомих причин в середньому були відсутні 17% депутатів БПП, по 16% депутатів «Батьківщини» та «Народного Фронту», 13% – Радикальної партії Олега Ляшка.

Найбільше депутатів пропустили роботу в п’ятницю 25 травня – відсутні без поважних причин 127 осіб.

Читайте також: Мати екс-регіоналки Бережної облили зеленкою (відео)