Суспільство
1 червня 2018
За несплату податку на нерухомість – штраф
Є два місяці з моменту, як вони отримали квитанцію, щоб заплатити податок на нерухомість. Після закінчення двох місяців до всіх, хто не сплатив податок будуть застосовуватися штрафні санкції.
news-image

В українців є два місяці з моменту, як вони отримали квитанцію, щоб заплатити податок на нерухомість. Після закінчення двох місяців до всіх, хто не сплатив податок будуть застосовуватися штрафні санкції, повідомляє «Обозреватель», пише «Є!».

«Відповідно до Податкового кодексу, фізичні особи зобов’язані заплатити податок протягом 60 днів після отримання повідомлення. Тобто у народу є майже два місяці. А далі починаються штрафні санкції. Якщо затримка до 30 днів – 10% від суми нарахованого податку. А якщо вже більше 30 днів – 20% від суми нарахованого податку», – пояснює штрафні санкції, які будуть застосовуватися в разі несплати податку, юрист Діна Дрижакова.

За словами юристки, в Податковому кодексі передбачена пеня в розмірі 120% облікової ставки. На даний момент облікова ставка становить 17%, а пеня – 20,4%.

Нагадуємо, що платники податків, власники житла самі обчислюють суму податкової виплати і вказують її в декларації. Ці дані надходять до місцевого органу ДФС, де їх перевіряють на основі відомостей про об’єкт власності, зафіксованих в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Податок на нерухомість: у 2018 доведеться заплатити більше Якщо фахівці ДФС виявили розбіжності між даними з податкової декларації та Держреєстру речових прав, платник податків отримує повідомлення-рішення із зазначенням необхідної суми сплати.

Власник нерухомості може зажадати у ДФС уточнення з приводу розміру платежу. ДФС знову звіряє дані декларації та Держреєстру. Якщо необхідність корекції даних обгрунтована, ДФС стверджує новий розмір платежу.

Прислане першим рішення-повідомлення анулюють і надсилають нове – із зазначеним розміром податкової вимоги. В кінці травня українці отримали перші квитанції з податку на нерухомість . Платежі закріплені в процентах від мінімальної зарплати і платяться за минулий рік. З огляду на двократне зростання мінімалки, пропорційно зростуть і суми в квитанціях.

Читайте також:Луценко про справу Бабченка: Знали Порошенко, санітари і ще кілька людей