Події
1 червня 2018
Порошенко анонсував будівництво моста через Дунай
Також він взяв участь у відкритті нового мостового переходу на автодорозі М-15 «Одеса - Рені».
news-image

Президент Петро Порошенко анонсував будівництво моста через Дунай.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Також він взяв участь у відкритті нового мостового переходу на автодорозі М-15 «Одеса - Рені», розташованого біля села Паланка (Молдова). Про це повідомляє прес-служба глави держави. Порошенко зазначив, що під час візиту прем'єр-міністра Болгарії в Україну були дані необхідні доручення щодо проекту будівництва міжнародної траси не тільки за маршрутом Одеса - Рені, а й через Румунію і Болгарію, щоб таким чином зв'язати три країни. 

«Ми маємо декілька можливих місць для побудови мосту через Дунай. Ми починаємо розробку необхідної проектної документації і узгодження з нашими румунськими та болгарськими партнерами. Впевнений в тому, що цей рух правильний. Рух в Європу», - сказав президент.

Як сказано в повідомленні, протяжність мостового переходу на автодорозі М-15 «Одеса - Рені» біля села Паланка становить 152,36 метра. Будівництво тривало з грудня 2016 по травень 2018 року. Вартість будівництва становила 112,4 млн грн, в тому числі за рахунок державного бюджету, кредитних коштів, залучених «Укравтодором» під державні гарантії, та коштів від митних надпланових надходжень.
Міст має стратегічне значення для Одеської області - з'єднує через заплаву річки Дністер південну частину області (Бессарабію), дев'ять районів, а також великі міста (Білгород-Дністровський, Ізмаїл, Татарбунари, Рені, Болград, Вилкове, Кілію) з обласним центром і столицею. Старий міст було споруджено в 1960 році, він мав загальну довжину 145,3 метра і ширину 8,98 метра. Як повідомляв УНІАН, ремонт дорожнього покриття траси Одеса - Рені було розпочато навесні 2016 року. Раніше в уряді зазначали, що реконструкція траси дозволить збільшити пропускну здатність транспортного трафіку у 2,5 разу і змінить логістику регіону. Терміни завершення ремонту траси кілька разів переносилися. Зокрема, його планувалося завершити восени 2016 року. Фінансування робіт ведеться за рахунок коштів обласного бюджету, перевиконання щомісячних планових митних зборів і фонду регіонального розвитку. Довжина відрізка Одеса - Рені становить 295 км. Він включає в себе 49 мостів і з'єднує п'ять портів - Одеський, Іллічівський, Білгород-Дністровський, Ізмаїльський і порт Рені. Дорога була побудована в 1940-1950-х роках, за 60-70 років експлуатації вона давно вичерпала свій ресурс і гостро потребувала ремонту. Автодорога М-15 - є трасою міжнародного значення на території України, починається в Одесі і закінчується на українсько-румунському пропускному пункті Рені.


Читайте також: В Україні обіцяють побудувати десять автобанів