Вчені з’ясували, яка їжа значно продовжує життя
Цей раціон являє собою поєднання пробіотиків, поліфенолу і рослинної добавки з дерева під назвою ембліка.
news-image

Науковий журнал розповів про експерименти вчених з Університету Макгілла, які зуміли розробити вельми незвичайну дієту, яка продовжує життя організмів природної фауни.

Інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

Цей раціон являє собою поєднання пробіотиків, поліфенолу і рослинної добавки з дерева під назвою ембліка.

Випробування створеної вченими живильної суміші на плодових мушках дало ефект довгожительства. Мушки, які вживали цей склад жили до 66 днів, що на 26 днів (або 60 відсотків) довше, ніж живуть дрозофіли, не знають такого харчування.

З’ясувалося, що мікс з пробіотиків, поліфенолу і рослинної добавки захищав від розвитку інсулінорезистентності, запалень та окисного стресу, руйнівного для клітин.

«Дієта мошок надавала позитивний вплив на мікрофлору кишечнику, що, у свою чергу, позитивно позначалося на роботі організму в цілому і, в тому числі, мозку», – зазначили автори проекту.

Фахівці не виключають, що спостережуваний ними ефект від нової дієти може виявитися актуальним у боротьбі з діабетом, ожирінням, які страждають нейродегенеративними захворюваннями, депресією і іншими проблемами, що виникають зі здоров’ям у людей. За їх словами, біохімічні реакції у плодових мушок і ссавців збігаються приблизно на 70 відсотків – це і дозволяє допускати можливість продовження життя для людини.

Читайте також: Сенцов пішов на самогубство: дисиденти розповіли про своє голодування в ГУЛАГу