Події
5 червня 2018
Стали відомі імена всіх журналістів зі «списку 47» - ЗМІ
Дані списки Борис Герман нібито передав своєму "куратору Дмитру" в контррозвідці ще 21 травня.
news-image

Стали відомі імена всіх 47 журналістів і блогерів, яким, за версією українських спецслужб, загрожує смерть від рук кілерів. Про це повідомляє видання Страна, яке опублікувало так званий "розстрільний список" у вівторок, 5 червня, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

Як стверджує джерело видання в СБУ, дані списки Борис Герман, якого підозрюють в організації "вбивства" журналіста Аркадія Бабченка, нібито передав своєму "куратору Дмитру" в контррозвідці ще 21 травня 2018 року.

"Сам Герман, за його ж версією, отримав їх від В'ячеслава Пивоварника, якого раніше звинуватив у фінансуванні тероризму на території України на гроші якогось "фонду Путіна". І тут же довів до відома контррозвідку", - йдеться в повідомленні.

      

Водночас генпрокурор Юрій Луценко заперечив, що Герман співпрацював з СБУ. Він наголосив, що інформацію про списки потенційних жертв вдалося отримати не від підозрюваного організатора, а від його оточення.

Нагадаємо, вперше про "розстрільний список" українських журналістів стало відомо минулого тижня. Тоді ж в СБУ почали викликати окремих представників медіа-спільноти на бесіди. Багатьом з них пообіцяли охорону.