Події
5 червня 2018
У Польщі погіршується ставлення до українців
Найбільш прийнятними для поляків виявилися французи та італійці.
news-image

Серед поляків за останні роки значно погіршилося ставлення до українців і несуттєво до німців з 2013 року. Про це йдеться у дослідженні Інституту публічних справ щодо сприйняття поляками іноземців на різних соціальних ролях, повідомляє портал Oko.Press, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

"Таке зростання можна пояснити антиукраїнською риторикою деяких політиків, а також неприязню частини суспільства до збільшення кількості громадян України на польському ринку праці" - зазначають автори дослідження Яцек Кухарчик і Агнєшка Лада.


Найбільш прийнятними для поляків виявилися французи та італійці.

Так, 60% поляків не мають нічого проти, щоб їхнім начальником був українець, 58% не проти бачити українця в якості підлеглого, 55% - в якості радника. Для порівняння: француза у якості начальника сприймають 73%, у якості підлеглого – 71%, радника – 65%.

Крім того, велика кількість поляків хоче вступити у шлюб з українцями.

Як повідомляв УНН, в могилі на кладовищі села Грушовичі у Польщі, можуть знаходитись останки щонайменше трьох українських підпільників. На цій підставі, зруйнований монумент повинен бути відновлений.

Після знесення у 2017 році пам'ятника в Грушовичах Український інститут національної пам'яті заборонив ексгумацію і легалізацію пам'яті польських жертв на території України. Питання вшанування пам'яті жертв польсько-українських конфліктів є предметом переговорів міжнародної комісії під керівництвом віце-прем'єра, міністра культури і національної спадщини Польщі Петра Гліньского і віце-прем'єра України Павла Розенка. Остання зустріч комісії відбулася у лютому поточного року.

Читайте також: У Польщі українець напився та їздив на автівці по пірсу