Суспільство
6 червня 2018
Водіїв штрафуватимуть по-новому
У разі настання ДТП, її учасники отримають право провести фотозйомку місця пригоди, та одразу долучити ці матеріали до справи.
news-image

Нововведення стосуватимуться механізму оформлення правопорушень, зафіксованих поліцейськими не в автоматичному режимі. Після офіційного оприлюднення наказу МВС №318 від 13.04.2018 року, під час складання протоколу патрульний буде зобов’язаний роз’яснити порушникові права та обов’язки, передбачені у статті 268 КУпАП, пише «Є!» з посиланням на АВТОРІА

Водія, який порушив правила, проінформують що він має право знайомитись з матеріалами справи, давати пояснення, докази, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватись послугами адвоката, виступати рідною мовою і користуватись послугами перекладача.

Також, у разі настання ДТП, її учасники отримають право провести фотозйомку місця пригоди, та одразу долучити ці матеріали до справи.

Зараз щоб це зробити, потрібно подати окрему письмову заяву до відповідного підрозділу поліції. Ще одна із змін – у разі відмови порушника від підписання протоколу про адмінпорушення патрульні в документі робитимуть про це запис, а двох свідків для підтвердження відмови водія не залучатимуть.

Читайте також:У Нідерландах занепокоєні, що англійська мова «вбиває» голландську