Події
7 червня 2018
Уряд Великої Британії вимагає від Росії звільнити українських політв’язнів
Відповідна заява уряду Великої Британії оприлюднена у середу, 6 червня, на сайті відомства.
news-image

Уряд Великої Британії оприлюднив заяву щодо чотирьох українців, які голодують у російських тюрмах за висловлення незгоди з анексією Криму та утриманні політичних в'язнів – Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олександра Шумкова та Володимира Балуха. Відповідна заява уряду Великої Британії оприлюднена у середу, 6 червня, на сайті відомства.
Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Ми глибоко стурбовані станом чотирьох українських громадян, утримуваних Росією, які голодують на знак протесту проти тривалого затримання українських політв'язнів. Позбавлення волі цих людей та багатьох інших українців, яких ув'язнили в Росії, здається політично мотивованим. Ми закликаємо російську влади негайно звільнити їх", – йдеться в заяві.

 Також наголошується, що встановлення російського контролю над Кримом залишається незаконним і нелегітимним, і є грубим порушенням ряду міжнародних зобов'язань Росії. Довідка. Олега Сенцова співробітники ФСБ РФ затримали в Криму навесні 2014 року. Його етапували до Росії, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові. Російський суд в серпні 2015 року засудив його до 20 років ув'язнення.

Читайте також: НАТО планує створити 30-тисячні сили швидкого реагування в Європі на випадок нападу з боку Росії – ЗМІ