Суспільство
8 червня 2018
Поліція Києва відкрила кримінальне провадження щодо активістів, які розтрощили табір ромів у Голосіївському парку
Про те, що активісти розтрощили табір ромів, "нацдружини" не повідомили.
news-image

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу "хуліганство" щодо активістів, які сьогодні розтрощили табір ромів у Національному парку "Голосіївський". Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

У поліції повідомили, що сьогодні вранці надійшло повідомлення від ромів про те, що їм загрожує небезпека.

На місце події прибули співробітники Святошинського управління поліції, які виявили там стихійне поселення, у якому проживало приблизно 50 осіб. Представники поселення попросили забезпечити правопорядок, поки вони зберуть свої речі і поїдуть додому. Тож, коли на місце приїхало приблизно 50 активістів, поліція не допустила будь-яких порушень і конфліктів, – зазначили у прес-службі.

У поліції заявили, що після того, як роми покинули табір, на місце прибули представники "однієї з громадських організацій", які сокирами і молотками розбили тимчасові споруди ромів.

У відомстві підкреслили, що активісти перешкоджали працівникам парку та лісового господарства прибирати територію.

У рамках кримінального провадження будуть встановлені і притягнуті до відповідальності всі активні учасники цієї події. Поліція жорстко реагуватиме на порушення закону незалежно від того, членами яких організацій є порушники. Ніхто не має права здійснювати незаконні дії, ставити псевдо-ультиматуми чи заради піару проводити показові погроми щодо інших громадян. Зокрема і щодо представників етнічних меншин, – ідеться в повідомленні.