Ціни на житло біля моря злетіли: куди і за скільки можна поїхати у відпустку в 2018
Ціни на житло біля моря в 2018 істотно зросли.
news-image

Ціни на Чорноморському та Азовському узбережжі в цьому році суттєво злетіли. Про це пише Kp.ua, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

Чорноморськ

Перше ж оголошення про відпочинок в Чорноморську радує ціною від 100 грн за добу. Кімната в приватному будинку в 10 хвилинах ходьби від моря. На фото кімната не дуже велика - бабусині килими, санвузол на вулиці і літній душ. Кухня загальна на три кімнати. Тут же проживають і самі господарі.

"Ціна в червні 450 грн за кімнату на добу, в липні - 600 грн" - повідомив господар.

"А це за людину, - відповідає співрозмовник. - Кімната на три-чотири людини".

Однокімнатна квартира в 5 хвилинах ходьби від моря в самому Чорноморську в червні коштує 600 грн, а в липні вже на 200 грн дорожче.

Кароліно-Бугаз

Селище в 20 хвилинах їзди від Грибівка має трохи лояльніші ціни. Так, мінімальна ціна на липень знайшлася в приватному секторі - від 160 грн з дорослого за добу і півціни за дитину до 10 років. Всі зручності на вулиці, кухня у вигляді літньої тераси.

Дорожче обійдуться апартаменти з окремим входом і кухнею - 750 грн на добу за розміщення до 4 людей.

Грибівка

Це курортне селище багате і на міні-готелі, і на приватний сектор, і на квартири. З усіх перевірених оголошень за фактом жодне не співпало з реальною ціною. У міні-готелі, який пропонує заселення від 200 грн за добу в липні, кімната зі зручностями на поверсі насправді обійдеться в 750 гривень. Якщо віддаєте перевагу санвузлу в номері - 1200 гривень. Пропозиції за 70-80 грн за людину в приватному будинку виявляються від 250 гривень.

Залізний порт

Курортне селище Залізний порт також не особливо відрізняється за цінами від своїх сусідів: у приватному секторі ціна за людину в пік сезону - від 300 гривень.

Затока

Величезна кількість пропозицій дешевих кімнат на базах відпочинку виявилася не такою вже й великою. З'ясувалося, що велика частина тих оголошень із зазначенням "кімната від 80 грн за людину" вже неактуальні. І не тому, що вже все заброньовано, - бази перестали працювати.

Значна частина пропозицій з сумою в один нуль на перевірку виявляється в доларах. Так, цілий будинок на 7 осіб можна на добу зняти за 50 доларів в червні і за 80 доларів в липні.

Дешевше обійдеться квартира. В оголошенні сказано, що ціна за двокімнатну квартиру в червні - 700 грн за добу, а в липні - 1000 гривень. Але виявилося, що ціна і в одному, і в іншому випадку вища на 100 грн мінімум, та ще й бонус - здається в оренду лише одна кімната. У другій - господар тримає свої речі і закриває її на період здачі.

Апартаменти в Затоці в середньому обійдуться від 1000 грн з 1 липня і до кінця серпня, а ось з початку вересня - вже по 750 гривень.

Щасливцеве, Генгорка і Стрілецьке

Найдорожчими і розкрученими, як і раніше залишаються Бердянськ і Кирилівка. Там і аквапарки, і дельфінарії, і зоопарк, і найвище в Україні колесо огляду. Попит жвавий, тому за найскромніші стіни, ліжко, тумбочку і зручності у дворі доведеться віддати 100-150 гривень з людини. Хоча в минулому році можна було відпочити за 80-120.

Трохи дешевше села Щасливцеве, Генгорка і Стрілецьке - тут завжди було порівняно низьке співвідношення цін на послуги і на оренду житла. Генгорка - місце для дитячого відпочинку з дрібним і теплим морем, дельфінарієм і луна-парком. У Щасливцевому - гарячі мінеральні водойми і знамените озеро Сиваш. Стрілецьке - тихе місце для любителів відпочинку на самоті, ніяких розваг і чисте море. У цих місцях кімната в приватному секторі обійдеться в середньому від 80 гривень. Залежно від місяця ціна може збільшитися до 150. Якщо пощастить, там виявиться холодильник, окрема кухня з плитою, мийкою та посудом, а може, навіть Wi-Fi. При цьому потрібно враховувати, що приватні будинки розташовані на третій лінії від моря, тому  до пляжу доведеться пройтися.

Бердянськ і Кирилівка

Більш комфортне житло в минулому році коштувало дешевше нинішнього мінімум гривень на 100-200. Наприклад, в Бердянську пропонують будинок на п'ять кімнат, 2 санвузли і дві тераси, розташований на березі моря, за 1500-1800 гривень на добу. Зняти однокімнатну скромну квартиру обійдеться від 400 гривень на добу, дачу на 8 осіб - 1000-1200 гривень.

Якщо ж надумаєте їхати в Кирилівку, то врахуйте: однокімнатну квартиру доведеться  пошукати,  оскільки  пропозицій  таких мало. І ті, що є, прямо скажемо, занадто дорогими - 500-600 гривень на добу. А ось трикімнатна квартира на 5-6 людей з кондиціонером і всім необхідним - 1200 гривень на добу. І в минулому році такі квартири пропонувалися за 900-1000 гривень. Для великих компаній маса варіантів з котеджами: в 70 метрах від моря двоповерховий "будиночок" поки коштує 1800 гривень, з кінця червня і до кінця літа - 2400.