Суспільство
8 червня 2018
Стало відомо, коли інспектори по субсидіях влаштовуватимуть свої рейди
Єдиним випадком, за якого субсидія не буде надана та питання не буде розглянуте на комісії, є наявність житлової площі, що перевищує норматив (понад 120 метрів квадратних для квартир, понад 200 метрів квадратних для будинків).
news-image

Єдиним випадком, за якого субсидія не буде надана та питання не буде розглянуте на комісії, є наявність житлової площі, що перевищує норматив, пише «Є!» з посиланням на Главком.

Візит інспектора з перевіркою для отримання субсидії відбувається лише у виняткових випадках та за зверненням самої людини. Про це повідомив директор Директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко, передає прес-служба відомства. 

«Для отримання субсидії люди звертаються зі заявами та деклараціями, і, якщо інформація наведена в документах відповідає критеріям отримання цього виду допомоги, то людина отримує субсидію на загальних підставах. Інша ситуація, коли домогосподарство не має права отримання субсидії на загальних підставах, наприклад, через наявність транспортного засобу менше п’яти років, але сім’я вважає, що потребує державної підтримки. В такому випадку, йде звернення на розгляд питання на комісії, і однією з підстав для розгляду є акт обстеження матеріально-побутових умов. При цьому, є обов’язковою вимогою відвідування домогосподарства соціальним інспектором для того, щоби пересвідчитися у потребі в підтримці. Тобто, візит інспектора до помешкання відбувається лише на вимогу домогосподарства», — пояснив Музиченко.

Він також зазначив, що єдиним випадком, за якого субсидія не буде надана та питання не буде розглянуте на комісії, є наявність житлової площі, що перевищує норматив (понад 120 метрів квадратних для квартир, понад 200 метрів квадратних для будинків). Усі інші критерії можуть бути предметом розгляду комісії.

Разом із тим, за словами Музиченка, ті громадяни, що нададуть у деклараціях завідомо недостовірні дані для незаконного отримання субсидій, будуть виявлені через механізм верифікації та позбавлені права на субсидію, а також зобов’язані повернути до державного бюджету усі незаконно отримані гроші платників податків за період отримання субсидій з моменту подання неправдивих даних.

Читайте також:Українці витрачають на 20% більше газу, якщо отримують субсидію