Політика
9 червня 2018
Парубій підписав закон про антикорупційний суд
Верховна Рада 7 червня ухвалила президентський закон про Вищий антикорупційний суд.
news-image

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав президентський закон про Вищий антикорупційний суд (№7440).

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Голова ВР підписав документ під час спільного брифінгу з головами парламентів Грузії та Молдови в рамках Другої міжпарламентської конференції "Грузія, Молдова та Україна: посилення міжпарламентського компоненту регіонального і безпекового співробітництва та розвиток взаємодії з ЄС та НАТО". 

"Я хочу скористатися цією можливістю, щоб урочисто, при вас, підписати цей закон - як для України важливий крок на шляху реформування", - сказав голова ВР.

Він додав, що кілька тижнів тому зустрічався з директорами Світового банку, і вони, коли дізналися, скільки до законопроекту подано поправок (1927), «не дуже вірили», що Верховна Рада зможе його ухвалити. 

"Директори Світового банку дуже попросили, що якщо вдасться прийняти закон, щоб я підписав його їхньою ручкою. І я зараз при вас підписую вже підготований комітетом, нашими службами закон України про Вищий антикорупційний суд", - заявив голова ВР та підписав закон.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 7 червня ухвалила президентський закон про Вищий антикорупційний суд.

Законом встановлюється, що Вищий антикорупційний суд є постійно діючим вищим спеціалізованим судом у системі судоустрою України. Ключовою претензією міжнародних партнерів і громадських організацій до законопроекту було обмеження ролі міжнародних експертів до рекомендаційної функції у процесі відбору і призначення суддів. На думку міжнародних партнерів, включаючи Міжнародний валютний фонд, повноцінна роль міжнародних експертів у призначенні суддів є запорукою незалежності цього суду та його здатності ефективно виконувати свої функції. Законом передбачено, що за ініціативою не менше трьох членів Громадської ради міжнародних експертів він разом з Вищою кваліфікаційною комісією суддів розглядає питання відповідності кандидата на посаду судді антикорупційного суду.


Читайте також: «Дякуємо за Крим»: прихильники зустрічали Путіна у Відні під звуки гімну РФ