Події
9 червня 2018
В Україні оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки
У зв'язку з цим рятувальники закликають громадян не провокувати пожежа в природних екосистемах. Тільки з початку року виникло понад 16 тисяч пожеж у лісах, на торфовищах і звалищах.
news-image

В Україні оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки. Як повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій, за даними гідрометцентру, цими вихідними в Україні утримається надзвичайна пожежна небезпека – 5-го класу, тому значно збільшується і ризик виникнення численних пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях. 

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Лише з початку року таких загорянь виникло вже понад 16 тисяч. Рятувальники зазначають, що причиною масштабних пожеж у лісах, на торфовищах та на сміттєзвалищах зазвичай є наслідок людської легковажності або взагалі навмисні підпали. Саме громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, особливо під час оголошення пожежонебезпечного періоду, викидаючи недопалки на узбіччя доріг, залишаючи сміття у лісах або спалюючи його на присадибних ділянках. Тож, зважаючи на те, що пожежонебезпечний період наразі знаходиться у своїй активній фазі, Державна служба з надзвичайних ситуацій закликає громадян не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування у природних екосистемах.


Читайте також: Шпигуна окупантів впіймали на Донбасі