Події
9 червня 2018
«З Днем народження, Ваша Величносте»: Порошенко привітав зі святом королеву Єлизавету ІІ
Президент України Петро Порошенко побажав Єлизаветі ІІ міцного здоров’я та невичерпної енергії.
news-image

Президент України Петро Порошенко привітав королеву Об'єднаного Королівства Великобританії і Північної Ірландії Єлизавету II з Днем народження.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це він написав на своїй сторінці у Fаcebook. Варто зазначити, що Єлизавета ІІ відсвяткувала свій День народженя ще 21 квітня. Але справа в тому, що монархи Великобританії відзначають цю подію двічі. Тому королева перший раз влаштувала свято безпосередньо в день народження, який провела в колі сім'ї, а другий – в одну з субот червня. Президент України Петро Порошенко побажав Єлизаветі ІІ міцного здоров’я та невичерпної енергії, а дружньому британському народові – миру, злагоди і благополуччя.
Варто також додати, що текст привітання був продубльований двома мовами – українською та англійською. Нагадаємо, королева Великої Британії Єлизавета ІІ у травні успішно перенесла операцію з видалення катаракти в лікарні імені короля Едварда VII. За повідомленнями джерел, після лікування 92-річна королева Єлизавета ІІ не відмінила відвідин офіційних заходів, хоч і носила темні окуляри на окремих прийомах.

Читайте також: Українські військові зворушливо привітали із Днем матері своїх неньок (відео)