Події
2 липня 2018
Частинам російської армії присвоїли імена міст України
Три російських полки тепер містять назву українських міст, а саме Львова, Житомира та Ніжина.
news-image

Президент Росії Володимир Путін підписав укази про присвоєння почесних найменувань цілого ряду частин російської армії, в тому числі, іменами таких міст України, як Львів, Житомир та Ніжин. Відповідні документи опубліковані на офіційному порталі правової інформації РФ, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.   

Відзначається, що укази підписані 30 червня 2018 року і вже набули чинності.

Таким чином, шостий танковий полк російської армії тепер носить найменування гвардійський Львівський, 68-й танковий полк - гвардійський Житомирсько-Берлінський, 163-й танковий полк - гвардійський Ніжинський.  

Як пояснюється в указах, почесні найменування присвоєні різним частинам "з метою збереження славних військових історичних традицій, виховання військовослужбовців у дусі відданості Батьківщині та вірності військовому обов'язку".  Також наголошується, що назви українських міст включені в почесні найменування полків у пам'ять про участь частин у звільненні цих міст у роки Другої світової війни. Зокрема, почесне найменування Житомирський було присвоєно 93-й окремій танковій бригаді, на базі якої пізніше був створений 68-й полк, "в ознаменування здобутої перемоги і відмінність у боях за визволення міста Житомир".  

Крім того, низці частин російської армії були присвоєні почесні найменування, що включають у себе назви міст Білорусі - Вітебська, Кобрина, Слоніма, а також назву столиці Польщі.

Читайте також: Угорщина блокуватиме будь-яке рішення саміту Україна-Грузія-НАТО