Події
23 липня 2018
Їхала у Київ до коханого: інструкторку бойовиків затримано на пункті пропуску
У 2014 році жінка здійснювала пропускний режим біля адміністрації окупованої Горлівки.
news-image

Вчора на КПВВ Мар’їнка затримано колишню інструкторку мотострілкового батальйону бойовиків. 34-річна мешканка Горлівки їхала до Києва на зустріч з коханим, передає «Є!» із посиланням на поліцію Донеччини.

Зазначається, що на момент зупинки на КПВВ поліцейські вже володіли достатньою інформацією щодо причетності жінки до терористичного угрупування.

Встановлено, що у 2014 році вона спочатку здійснювала пропускний режим біля адміністрації окупованої Горлівки, а потім рятувала поранених терористів.

"Учасниця бандфорування пояснює, що має вищу освіту з менеджменту, але мешкаючи в окупованій Горлівці, не змогла знайти роботу. Саме через брак коштів жінка вирішила піти добровольцем до лав терористів. У березні 2014 року вона отримала зброю і почала охороняти периметр блокпосту, який знаходився біля Горлівської адміністрації.

Після закінчення курсів невідкладної медичної допомоги, пішла на фронт у якості санітарного інструктора мінометної батареї першого мотострілкового батальйону. Вона допомагала пораненим та навіть встигла побувати у деяких гарячих точках, таких як Дебальцеве", - розповіли у поліції.

У жовтні 2016 року санітарка залишила ряди бойовиків, адже знайшла роботу у місцевій лікарні, де і досі працює оператором комп’ютерного набору.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Санкція статті – від 3 до 8 років позбавлення волі.

Читайте також: У Києво-Печерській лаврі на виставці вивісили фото з Путіним