Світ
31 липня 2018
Францію шокувало відео побиття жінки, яка протистояла сексуальному домаганню
22-річна студентка поверталася з роботи, коли невідомий чоловік став озвучувати непристойні коментарі сексуального характеру на її адресу.
news-image

Кадри побиття жінки посеред білого дня в Парижі, зафіксовані на камеру спостереження, викликали велике обурення у Франції та спровокували дискусію щодо сексуального насильства на вулицях. Про це повідомляє BBC, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

22-річна студентка Марі Лагерр поділилася відео інциденту, під час якого чоловік вдарив її біля кафе на очах у відвідувачів на північному сході французької столиці. Відео в YouTube вже переглянули понад 3 мільйони користувачів.

Минулого вівторка Лагерр поверталася з роботи у 19-му окрузі Парижа, коли невідомий чоловік став озвучувати непристойні і принизливі коментарі сексуального характеру на її адресу.

Жінка сказала йому "закритися", після чого він різко підійшов, вдарив її по обличчю на очах у шокованих відвідувачів закладу та продовжував кричати на неї. Чоловік також кинув у неї попільничку, але промахнувся.

Відразу після інциденту Лагерр пішла додому, але потім повернулась у кафе, щоб взяти покази свідків та подати скаргу в поліцію.

"Я знала, що він вдарить мене. Я могла би втекти, але про це не було і мови. Я не збиралась відвертати голову і точно не збиралась вибачатися", - сказала Лагерр в інтерв’ю французькому радіо.

Жінка розповіла, що вже не вперше зустрічає сексуальне переслідування на вулицях, тому сказала нападнику "закритися", бо не толерує таку поведінку.

Відео стало вірусним та збігається у часі з зусиллями французького уряду запровадити штрафи за сексуальні домагання на вулицях. Перші штрафи почнуть виписувати вже восени.

Нападники будуть змушені заплатити від 90 до 750 євро відповідно до пакету заходів, який депутати підтримали в травні. Очікується, що остаточно покарання для домагачів будуть затверджені парламентом цього тижня.