Політика
2 серпня 2018
Насіров вважає, що депутати повинні отримувати зарплати у $ 20 тисяч
Екс-голова ДФС вважає, що у питаннях зарплати чиновникам "треба дивитись на досвід інших країн".
news-image

Підозрюваний у розкраданні бюджетних грошей колишній голова Державної фіскальної служби Роман Насіров заявив, що зарплата народного депутата в Україні повинна становити 20-30 тисяч доларів. Про це Насіров розповів в інтерв’ю 112 каналу, відповідаючи на питання, чи вважає він себе корупціонером, передає «Є!» із посиланням на Свідок.

«Я вам точно можу сказати, я гарантовано – не корупціонер. Не треба йти від чиновників. Я був якийсь час у парламенті, був головою комітету – у нас вся проблема починається з парламенту. У 2014 році я прийшов у парламент з міжнародної компанії з «білою» зарплатою божевільного розміру. Прийшов я на зарплату депутата в 4,5 тисячі гривень. Ось звідси починається корупція. Треба платити депутатам, міністрам», – сказав екс-очільник ДФС.

 

На запитання «Скільки б Ви дали зарплати депутату?» Насіров відповів:

«Депутат, я вважаю, повинен отримувати 20-30 тисяч доларів. Міністр – 50 хоча б. Треба дивитися на досвід інших країн».
Були потуги, було багато обіцянок, ще в 2015 році, коли я, мої колеги йшли на держслужбу, що будуть фонди, з яких будуть платити ринкові зарплати. (…) Коли ти хочеш забрати людину з великої юридичної фірми, де вона отримує 3-4 тисячі доларів, а ти їй пропонуєш 200 доларів, нічого не складається. Ця проблема пронизує всю ситуацію з самого верху, – пояснив Насіров.

Нагадаємо, Роман Насіров підозрюється у розкраданні понад 2 мільярдів гривень державних коштів. У березні 2017 року його заарештували, а на свободу Насіров вийшов після того, як його дружина внесла 100 мільйонів гривень застави.

Читайте також: Розенко розповів, коли українці отримають мінімальну зарплату на рівні 4200