Політика
6 серпня 2018
Трамп визнав зустріч сина з росіянкою заради компромату на Клінтон
Президент США вважає подібний збір інформації законним.
news-image

Президент США Дональд Трамп визнав, що його син зустрічався з російським адвокатом у червні 2016 року "для отримання інформації про опонента", але вважає це законним, передає «Є!» із посиланням на ВВС. 

Мова йде про зустріч Дональда Трампа-молодшого з російською юристкою, пов'язаною з Кремлем, Наталією Весельницькою у червні 2016 року.

Спецпрокурор Роберт Мюллер розслідує інформацію американської розвідки про те, що росіяни впливали на вибори для перемоги Трампа.

Президент заперечує будь-яку змову.

Він назвав це розслідування "найбільшим полюванням на політичних відьом в історії".

Росія неодноразово заперечувала претензії про втручання у президентські вибори 2016 року, де Трамп переміг суперника від демократів Гілларі Клінтон.

У неділю авторитетні американські ЗМІ, повідомили, що президент США стурбований можливими юридичними проблемами, які можуть виникнути у Дональда Трампа-молодшого через зустріч 9 червня 2016 року з пані Весельницькою. Вони послалися на кілька неназваних джерел.

Дональд Трамп відповів:

"З'явилися фейкові новини та абсолютна вигадка про те, що мене турбує зустріч мого чудового сина Дональда в Trump Tower".
"Це була зустріч для отримання інформації про опонента, вона абсолютно законна. Такі зустрічі постійно проводяться в політиці - це нікуди не зникло".
"Я не знав про це!", - додав Трамп.

Коли New York Times вперше написала про ці переговори, Трамп-молодший заявив, що він обговорював з пані Весельницькою, в основному, тему участі американців в усиновленні російських дітей.

Однак згодом визнав, що погодився на зустріч після того, як дізнався, що на ній можуть запропонувати інформацію про Гілларі Клінтон.