Суспільство
9 серпня 2018
Стало відомо, у якій країні торік працевлаштувалося найбільше українців. І це не Польща
Серед працевлаштованих за кордоном українців третина раніше працювали на транспорті, 10% - у переробній промисловості та 10% - на будівництві.
news-image

Понад 17 тисяч українців минулого року влаштувалися на роботу на Кіпрі, і це більше, ніж у будь-якій іншій країні. Про це повідомили в Мінсоцполітики, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

«Найбільшими потоки трудових міграцій були на Кіпр (17,8 тис. осіб), Польщу (12,4 тис. осіб), Німеччину (9,2 тис. осіб), Велику Британію (8,1 тис. осіб), Грецію (6,3 тис. осіб), Панаму (2,8 тис. осіб), США (2,6 тис. осіб), Нідерланди (2,6 тис. осіб)», - ідеться у повідомленні відомства.

У Мінсоцполітики також зазначили, що серед працевлаштованих за кордоном громадян України у 2017 році третина раніше працювали на транспорті, 10% - у переробній промисловості та 10% - на будівництві. 

Загалом у 2017 році 83,8 тис. українських громадян України  було працевлаштовано за кордоном суб'єктами господарювання, що мають відповідну ліцензію Мінсоцполітики на посередництво.

Водночас у відомстві наголосили, що наведені дані «характеризують лише окрему частину ринку праці, адже більшість наших співвітчизників знаходять роботу за кордоном без посередників».

Читайте також: «Укрзалізниця» розділить поїзди на класи