Події
22 серпня 2018
Богомолець вимагає провести розслідування щодо смерті дитини у львівській лікарні
Дитина померла від укусу змії.
news-image

Міністерство охорони здоров'я і Прем'єр-міністр несуть особисту відповідальність за смерть дитини у львівській лікарні через відсутність сироватки від укусу змії. Про це на своїй сторінці у Facebook заявила народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець, передає «Є!»

«Днями у Львові від укусу змії померла 4-річна дівчинка. За попередніми даними і словами обурених лікарів, які неодноразово рятували пацієнтів Львівщини від укусів змій, вони не змогли надати відповідну медичну допомогу через звичайну відсутність сироватки в Сколівській лікарні, де надавалася перша медична допомога.

Безголове Міністерство охорони здоров'я і Прем'єр-міністр несуть особисту відповідальність за смерть дитини, адже в наслідок їх халатності в нашій країні не зареєстровано Специфічну протиотруту проти укусу змії, а тому місцеві органи не можуть офіційно її закупити», – пояснила Богомолець.

Як голова комітету, вона звернулась до керівництва МОЗ, департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, Нацполіції  зі зверненнями і вимогою надати інформацію щодо смерті дівчинки.

«Вимагаю надати вичерпну інформацію щодо обставин смерті малолітньої дитини в КЗ «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» Львівської облради, повідомити що ними зроблено для виправлення кричущої ситуації по забезпеченню закладів охорони здоров’я відповідними сироватками з метою забезпечення постраждалих внаслідок укусів змій якісною та доступною медичною допомогою, у тому числі, із застосуванням сироваток проти отрути цих змій.

А також надати інформацію, чи було відкрито відповідне кримінальне провадження за фактом смерті дитини внаслідок укусу змії, та (у разі відкриття такого провадження) надати інформацію щодо стану ведення досудового розслідування за цим провадженням», – написала парламентар.


Резюмуючи сказане, Ольга Богомолець виказала впевненість, що Міністерство охорони здоров'я і особисто Прем'єр-міністр, який вже понад два роки не виносить кандидатуру очільника МОЗ на голосування парламенту, вкотре продемонстрували неспроможність нести відповідальність за життя та здоров'я кожного громадянина України. Що призводить до безпідставної і передчасної смерті українських дітей і дорослих.

Читайте також: У Києві нагородили орденом Святого Пантелеймона найвидатніших лікарів України, – Богомолець